Saya Dr Lynn Yamin, seorang VET & blogger yang menulis tentang penjagaan dan kesihatan kucing
6 December 2016

Langkah Menjaga Anak Kucing Stray

As Salam & Salam sejahtera kepada anda si pemilik & penggemar kucing;

Apabila anda memgambil anak kucing di jalanan atau “stray” anda mempunyai 2 pilihan; samaada bawak terus balik rumah atau bawa ke klinik untuk mendapatkan rawatan pertama.

Ok, sebagai permulaan saya akan menerangkan sekiranya anda membawa “anak kucing strayke klinik haiwan.

Jika anda rasa post ini bermanfaat, harap dapat share kepada rakan-rakan penggemar dan pemilik kucing yg lain.

Tags: , , , , , , , , , , ,
Copyright 2017. All rights reserved.

Posted December 6, 2016 by DrLynnYamin in category "Kesihatan", "Kucing", "Panduan & Tips", "Penjagaan Anak Kucing", "Penjagaan Kesihatan
PENAFIAN : Saya bukan PAKAR KUCING, penulisan di blog ini adalah berdasarkan pengalaman saya sebagai VET yg merawat kucing lebih 10 tahun, untuk rawatan sila terus ke Klinik Veterinar berhampiran anda. Sekian terima kasih.

2 COMMENTS :

  1. By wawa on

    assalamkm . dr.lynn … saya nak tanya susu yg sesuai untk baby cat yg belom cecah 2 bulan tu susu apa yaa ? sekarang saya bagi susu jenama Gim Cat – LATTE .. tapi dia tanak & dia melalakkkk je huhuu saya risau laa .

    Reply
    1. By DrLynnYamin (Post author) on

      Hi Wawa

      wsalam
      saya pasti by the time saya reply ni anak kucing awak pun dah besar
      Anyway untuk di masa akan dtg atau untuk mereka yg membaca entry ni
      actually any cat milk should be good for kitten
      adakalanya anak kucing menangis tak semestinya nak susu, mungkin tidak selesa atau nak berak / kencing 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *