As salam & Salam sejahtera , topik kita pada hari ini ialah 
December 6

Langkah Menjaga Anak Kucing Stray

Apabila anda memgambil anak kucing di jalanan atau “stray” anda mempunyai 2 pilihan; samaada bawak terus balik rumah atau bawa ke klinik untuk mendapatkan rawatan pertama.

Ok, sebagai permulaan saya akan menerangkan sekiranya anda membawa “anak kucing strayke klinik haiwan.


Tags: , , , , , , , , , , ,
Panduan dan tips dalam artikel saya adalah berdasarkan pengetahuan dan pengalaman saya dalam bidang ini. ia sekadar panduan bukan jawapan dan penyelesaian kepada semua persoalan. Sekiranya kucing anda mengalami masalah sila bawa berjumpa Vet yg bertauliah secepat mungkin. Copyright DrLynnYamin© 2014. All rights reserved.

Posted December 6, 2016 by DrLynnYamin in category "Kesihatan", "Kucing", "Panduan & Tips", "Penjagaan Anak Kucing", "Penjagaan Kesihatan
Sekian, perkongsian untuk hari ini
Dr Lynn Yamin

2 COMMENTS :

  1. By wawa on

    assalamkm . dr.lynn … saya nak tanya susu yg sesuai untk baby cat yg belom cecah 2 bulan tu susu apa yaa ? sekarang saya bagi susu jenama Gim Cat – LATTE .. tapi dia tanak & dia melalakkkk je huhuu saya risau laa .

    Reply
    1. By DrLynnYamin (Post author) on

      Hi Wawa

      wsalam
      saya pasti by the time saya reply ni anak kucing awak pun dah besar
      Anyway untuk di masa akan dtg atau untuk mereka yg membaca entry ni
      actually any cat milk should be good for kitten
      adakalanya anak kucing menangis tak semestinya nak susu, mungkin tidak selesa atau nak berak / kencing 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *