Video Klip Tips & Cara Penggunaan Ubat Kutu Kucing

Tahukah anda ubat kutu kucing boleh di beli di kaunter, dan anda boleh mengaplikasikan atau menggunakannya sendiri di rumah. Mungkin ada di antara anda yang kurang jelas, atau tidak tahu cara menggunakan ubat kutu jenis “spot on”. Ia amat mudah semudah 1,2 dan 3 Apa yang perlu anda buat adalah,…

Read More »

Bahaya mata kail kepada kucing

Ingat lagi tak pada hari Ahad yang lalu saya ada kongsikan gambar kucing memancing? Pasti ramai di antara anda yang gemar memancing betul tak? Tapi sekarang orang banyak memancing kat kolam kan? Ker masih ada lagi yang pergi memancing di persekitaran luar? Sewaktu dibangku sekolah, saya sering ikut abang saya…

Read More »

Usia Kucing Anda

Semalam di FB pageDrLynnYamin saya menanyakan beberapa soalan berkaitan dengan umur kucing. Kesemunya 12 soalan, and semuanya berkaitan dengan umur kucing.   Pelbagai jawapan yang saya terima, dalam hal ini tiada jawapan yang salah atau betul. Macam mana tu? Macam ni, kucing adalah benda hidup dan ia sangat subjektif dan bersikap…

Read More »

BAHAYA Panadol kepada kucing

Tak percaya ada orang beri kucing panadol!? Setuju tak kalau saya katakan hampir setiap rumah di Malaysia ada menyimpan Pandol yang digunakan ketika pening kepala atau demam. Malah saya sendiri ada menyimpannya di rumah, di klinik malah di dalam beg saya, untuk kegunaan masa kecemasan. Sesungguhnya di kala kita tengah…

Read More »

Kaitan antara Halloween – Kucing Hitam dan Ahli Sihir

Kaitan antara Halloween – Kucing Hitam dan Ahli Sihir Sana sini orang update fasal halloween – tentunya sy takla merayakan sambutan tersebut Tapi bila bercakap fasal halloween… pasti akan dikaitkan dengan “witch” atau magic tul tak? Pastu bila cakap fasal witch atau magic terkait la dengan kucing hitam! Hinggakan ada…

Read More »

NAMA KUCING ANDA

Salam sejahtera kepada peminat kucing terutamanya pemilik kucing Pada 25 Oktober yang lalu saya mengajak rakan-rakan di  FB untuk berkongsikan nama kucing mereka. Terima kasih kepada yang turut serta berkongsi nama kucing-kucing anda. Berikut adalah nama-nama yang sempat saya senaraikan Angah , Opot , Bedol (Afieza Ariffin)  Ban , Yaboo…

Read More »

Dari Fail Kes- Buli Kucing Getah di Pergelangan Kaki Kucing

Kucing membuli? Mungkin juga kot….. Tapi yang lebih teruk apabila manusia membuli haiwan…. Dalam konteks ni perkataan yang lebih sesuai adalah “penganiayaan haiwan”. Kadang2 perbuatan ini dilakukan oleh segelintir kanak-kanak nakal yang tidak berfikir panjang akan kesan dan akibat perbuatan mereka. Oleh itu sebagai orang dewasa kita perlu mendidik dan…

Read More »

Salam MAAL HIJRAH 1436

Read More »

Susu Punca Kucing Cirit Birit!

Susu Punca Kucing Cirit Birit! Betulke? ======================================= Kucing sering dikaitkan dengan susu.. Seolah-olah kucing suka minum susu? Betulke? Pendapat saya, kucing domestik(belaan) sahaja yg suka susu mungkin pada awalnya susu diberikan sebagai sumber protein (mungkin juga kalsium) tambahan pada kucing, ini kerana sifat semulajadinya sebagai haiwan karnivor (haiwan pedaging). Sebab…

Read More »

CARA BAGI UBAT PADA KUCING

Cara Memberi Makan Ubat Pil Kepada Kucing by Lynn Yamin

Read More »