Tag: anak kucing

9 Perkara Asas Tentang Kucing

Selepas kejadian yang lalu, sudah agak lama saya tidak menghasilkan video di youtube. Namun kini saya bercadang untuk aktif semula.Syukurlah nama channel saya masih boleh digunakanJangan lupa subscribe dan like ok 🙂 Kalau banyak yang menonton barulah semangat sikit nak buat video hehe, di tambah pula kini sayadah mempunyai lagu sendiri….

Read More »

Pray for Pantai Timur – Moga Kucing Terselamat dari Banjir

No Picture
Read More »

Selamat Hari Natal Buat Semua Pemilik Kucing

No Picture
Read More »

Tanda-tanda awal Kucing anda ada masalah kencing

No Picture

Apakah tanda-tanda awal kucing anda ada menghadapi masalah tidak boleh kencing? Biasanya kucing akan kelihatan murung dan tidak bermaya serta tidak selesa. Bagaimana perasaan anda apabila terpaksa tahan kencing/buang air kecil? pastinya sakit dan tidak selesa bukan? Sama jugalah seperti kucing, bezanya mereak tidak menahan untuk kencing tetapi mereka cuba…

Read More »

Usia Kucing Anda

No Picture

Semalam di FB pageDrLynnYamin saya menanyakan beberapa soalan berkaitan dengan umur kucing. Kesemunya 12 soalan, and semuanya berkaitan dengan umur kucing.   Pelbagai jawapan yang saya terima, dalam hal ini tiada jawapan yang salah atau betul. Macam mana tu? Macam ni, kucing adalah benda hidup dan ia sangat subjektif dan bersikap…

Read More »

Kaitan antara Halloween – Kucing Hitam dan Ahli Sihir

No Picture

Kaitan antara Halloween – Kucing Hitam dan Ahli Sihir Sana sini orang update fasal halloween – tentunya sy takla merayakan sambutan tersebut Tapi bila bercakap fasal halloween… pasti akan dikaitkan dengan “witch” atau magic tul tak? Pastu bila cakap fasal witch atau magic terkait la dengan kucing hitam! Hinggakan ada…

Read More »

Dari Fail Kes- Buli Kucing Getah di Pergelangan Kaki Kucing

No Picture

Kucing membuli? Mungkin juga kot….. Tapi yang lebih teruk apabila manusia membuli haiwan…. Dalam konteks ni perkataan yang lebih sesuai adalah “penganiayaan haiwan”. Kadang2 perbuatan ini dilakukan oleh segelintir kanak-kanak nakal yang tidak berfikir panjang akan kesan dan akibat perbuatan mereka. Oleh itu sebagai orang dewasa kita perlu mendidik dan…

Read More »

Salam MAAL HIJRAH 1436

No Picture
Read More »

Susu Punca Kucing Cirit Birit!

No Picture

Susu Punca Kucing Cirit Birit! Betulke? ======================================= Kucing sering dikaitkan dengan susu.. Seolah-olah kucing suka minum susu? Betulke? Pendapat saya, kucing domestik(belaan) sahaja yg suka susu mungkin pada awalnya susu diberikan sebagai sumber protein (mungkin juga kalsium) tambahan pada kucing, ini kerana sifat semulajadinya sebagai haiwan karnivor (haiwan pedaging). Sebab…

Read More »

CARA BAGI UBAT PADA KUCING

No Picture

Cara Memberi Makan Ubat Pil Kepada Kucing by Lynn Yamin

Read More »