Tag: kucing

Dari Media Social ke Media Cetak

AllahuakhbarAlhamdulillah Syukur kepada Dia yg Maha Esa Harini saya ingin kongsikan rasa bersyukur dan gembiranya saya kerana akhirnya sebuah artikel saya diterbitkan di dalam majalah JELITA  Sejak kecil sy berangan-angan moga penulisan saya dapat diterbitkan dalam majalah Waktu tu biasalah berangan tulis cerpen- tapi setiap kali nak hantar sering terasa karya…

Read More »

9 Perkara Asas Tentang Kucing

Selepas kejadian yang lalu, sudah agak lama saya tidak menghasilkan video di youtube. Namun kini saya bercadang untuk aktif semula.Syukurlah nama channel saya masih boleh digunakanJangan lupa subscribe dan like ok 🙂 Kalau banyak yang menonton barulah semangat sikit nak buat video hehe, di tambah pula kini sayadah mempunyai lagu sendiri….

Read More »

Perlukah untuk mandikan kucing?

As salam & Salam Sejahtera buat Papa & Mama kucing semua Sering saya ditanya soalan berikut…..1- Perluke nak mandikan kucing?2- Berapa kerap plak nak mandikan kucing? SOALAN 1: PERLU KE NAK MANDIKAN KUCING? Jawapan saya ; perlu dan tak perlu PERLU sekiranya…. Kucing anda mempunyai masalah kulit sebagai contoh rawatan…

Read More »

Happy 13th Birthday Felix

Bulan Ogos yang lalu banyak betul yang berlaku, menjadikan saya agak sibuk menguruskan urusan tertentu yg dah tertunda agak lama, di tambah pula persiapan sambutan ulang tahun klinik saya, syukur dah 12tahun harap berpanjangan lah usianya (doa kan ye) , pastu raya haji, pastu ada lah halnya yang saya pun…

Read More »

Betulke kos rawatan kucing di klinik vet MAHAL?

semalam sy berwhatsapp dgn seseorg, kebetulan sy kat dobi layan diri so bolehlah whatsapp panjang2 sementara tunggu dobi selesaimelalui perbualan tersebut…sy difahamkan sekarang ni ada one food company ni sedang buat kempen kesedaran membawa kucing ke klinik, kerana mengikut kajian mereka almost 40% pemilik kucing di Malaysia tidak pernah membawa…

Read More »

Kutu boleh membunuh?

No Picture

Hi guys … maaf sangat sebab belum berkesempatan nak update blog ni sebab masih dalam proses nak menyelenggarakan website yang berkaitan maaflah dah biasa semua nak buat sendiri (sbb its fun) so take time la tapi untuk tidak menghampakan uol yng visit kat blog ni ni saya up kan video…

Read More »

Susu Punca Cirit Birit! Betulke?

Susu Punca Cirit Birit! Betulke? ======================= Kucing sering dikaitkan dengan susu.. Seolah-olah kucing suka minum susu? Betulke? Pendapat saya, kucing domestik(belaan) sahaja yg suka susu mungkin pada awalnya susu diberikan sebagai sumber protein (mungkin juga kalsium) tambahan pada kucing, ini kerana sifat semulajadinya sebagai haiwan karnivor (haiwan pedaging). Sebab kalau…

Read More »

Pray for Pantai Timur – Moga Kucing Terselamat dari Banjir

No Picture
Read More »

Selamat Hari Natal Buat Semua Pemilik Kucing

No Picture
Read More »

Tanda-tanda awal Kucing anda ada masalah kencing

No Picture

Apakah tanda-tanda awal kucing anda ada menghadapi masalah tidak boleh kencing? Biasanya kucing akan kelihatan murung dan tidak bermaya serta tidak selesa. Bagaimana perasaan anda apabila terpaksa tahan kencing/buang air kecil? pastinya sakit dan tidak selesa bukan? Sama jugalah seperti kucing, bezanya mereak tidak menahan untuk kencing tetapi mereka cuba…

Read More »