Kutu boleh membunuh?

Hi guys … maaf sangat sebab belum berkesempatan nak update blog ni sebab masih dalam proses nak menyelenggarakan website yang berkaitan maaflah dah biasa semua nak buat sendiri (sbb its fun) so take time la tapi untuk tidak menghampakan uol yng visit kat blog ni ni saya up kan video…

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »

Apa itu Vaksin?

APA ITU VAKSIN? ============== Secara ILMIAH atau BAHASA nya , VAKSIN merupakan salah satu kaedah yang tepat dan terbaik bagi mencegah penyakit. VAKSIN juga dikenali sebagai imunisasi, ini kerana VAKSIN memberi kekebalan dan imuniti kepada badan untuk melawan serangan penyakit yang disebabkan virus atau bakteria. Secara FIZIKAL dan REALITI nya…

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »

Keperluan memberi ubat cacing kepada kucing anda

Ubat Cacing ….. Perlu ke ? Jawapanya PERLU Selagi kucing anda masih bernafas, tak kisah sama ada kucing anda sepenuhnya di dalam rumah ataupun bermain diluar, kucing anda masih perlu makan ubat cacing. Sama macam manusia lah….macam kita. Errk ke uol pun dah lama tak makan ubat cacing ? eh…

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »

Ada apa dengan Rabies?

Hi cat lovers apa khabar semua masih mood raya ke? lama saya tak berkongsi info dgn uols..innsyaAllah segala pertanyaan saya akan cuba jawab moga Allah berikan kelapangan dan kesihatan kepada saya dan anda semua serta anak2 berbulus kita semua. Baru2 ni negara kita sekali lagi digemparkan dengan isu Penyakit Rabies….

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »

Langkah Menjaga Anak Kucing Stray

Apabila anda memgambil anak kucing di jalanan atau “stray” anda mempunyai 2 pilihan; samaada bawak terus balik rumah atau bawa ke klinik untuk mendapatkan rawatan pertama. Ok, sebagai permulaan saya akan menerangkan sekiranya anda membawa “anak kucing stray” ke klinik haiwan.

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »

Susu Punca Cirit Birit! Betulke?

Susu Punca Cirit Birit! Betulke? ======================= Kucing sering dikaitkan dengan susu.. Seolah-olah kucing suka minum susu? Betulke? Pendapat saya, kucing domestik(belaan) sahaja yg suka susu mungkin pada awalnya susu diberikan sebagai sumber protein (mungkin juga kalsium) tambahan pada kucing, ini kerana sifat semulajadinya sebagai haiwan karnivor (haiwan pedaging). Sebab kalau…

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »

Kneading / Menguli

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »

Flea Dirt – Tahi Kutu

Pernahkah anda melihat bintik-bintik atau serbuk hitam (seperti dalam gambar) pada bulu kucing anda? – Ini bukan habuk – Ini bukan kotoran akibat kucing anda berguling di atas jalan raya – Ini bukan telur kutu Habis apa benda ni? Ini adalah kotoran dari kutu atau juga di kenali dengan istilah…

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »

FLEA

Situasi 1 Pemilik : Kucing saya dalam rumah sahaja tak keluar rumah DrLynn: Ada tak contact dengan kucing luar? Pemilik : Ada la sekor kucing tu suka masuk rumah, kadang dia main kat luar pintu rumah ==================== Situasi 2 Pemilik : Kucing saya duk dalam sangkar je…tak campur dengan kucing…

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »

Selamat Tahun Baru Buat Semua Pemilik Kucing

jangan lupa share, sebab sharing is caring :)
Read More »