Sporothricosis : Part 2

Apa yang akan berlaku jika dijangkiti SPORO? Pada entri yang pertama saya telah menulis apa itu SPORO, dari mana dia datang, bagaimana ia menjangkiti manusia dan haiwan, serta jenis-jenis jangkitan SPORO. Kalau anda belum baca sebaiknya anda membaca entri “Sporothricosis: Part 1” terlebih dahulu agar lebih memahami apa yang saya…

Read More »

Sporothricosis: Part 1

Kenali apa itu Sporothricosis Dewasa ini sering kita dengar dan membaca hal berkaitan dengan “SPORO”, malah perkataan “SPORO” juga kini semakin popular dikalangan pencinta dan pemilik kucing. Membuat saya terpanggil untuk membuat entry berkaitan SPORO. Persoalannya apa itu sporo? Sama ke dengan SAPPORO? Haha bukan ye tak sama langsung!  Takde…

Read More »

Selamat Tahun Baru 2019

As salam dan salam sejahtera buat semua, Dikesempatan ini saya ingin mengucapakan Selamat Tahun Baru buat semua pembaca blog ini. Harapan saya moga 2019 akan membawa kebahagian dan lebih rahmat buat kita semua berbanding 2018. Pastinya 2018 meninggalkan 1001 satu kenangan buat kita semua, terutama apabila azam yang telah disetkan…

Read More »

2019

Selamat Tahun Baru 2019 kepada semua pembaca Seperti tahun tahun sebelumnya,  melalui perniagaan yang saya jalankan saya mengedarkan KALENDAR kepada para pelanggan.  Dan pada 2017, saya mula melanjutkan pemberian KALENDAR kepada para follower FB Page DrLynnYamin, dan pada tahun ini saya berbesar hati untuk melanjutkan pemberian KALENDAR kepada pengunjung BLOG…

Read More »

Dari Media Social ke Media Cetak

AllahuakhbarAlhamdulillah Syukur kepada Dia yg Maha Esa Harini saya ingin kongsikan rasa bersyukur dan gembiranya saya kerana akhirnya sebuah artikel saya diterbitkan di dalam majalah JELITA  Sejak kecil sy berangan-angan moga penulisan saya dapat diterbitkan dalam majalah Waktu tu biasalah berangan tulis cerpen- tapi setiap kali nak hantar sering terasa karya…

Read More »

9 Perkara Asas Tentang Kucing

Selepas kejadian yang lalu, sudah agak lama saya tidak menghasilkan video di youtube. Namun kini saya bercadang untuk aktif semula. Syukurlah nama channel saya masih boleh digunakanJangan lupa subscribe dan like ok 🙂 Kalau banyak yang menonton barulah semangat sikit nak buat video hehe, di tambah pula kini sayadah mempunyai lagu…

Read More »

Selamat Hari Malaysia

Read More »

Perlukah untuk mandikan kucing?

As salam & Salam Sejahtera buat Papa & Mama kucing semua Sering saya ditanya soalan berikut…..1- Perluke nak mandikan kucing?2- Berapa kerap plak nak mandikan kucing? SOALAN 1: PERLU KE NAK MANDIKAN KUCING? Jawapan saya ; perlu dan tak perlu PERLU sekiranya…. Kucing anda mempunyai masalah kulit sebagai contoh rawatan…

Read More »

Tahukah anda sebenarnya DrLynnYamin juga ada youtube channel?

As salam & Salam sejahtera semua Hari ni 13/09/2018 sebelum harini ni melabuhkan tirainya, saya perlu post juga sebab nak buat countdown SilaBACA SAMPAI HABIS dan AMBIL TINDAKAN susulan innshaAllah anda akan dapat HADIAH ISTIMEWA jeng jeng jeng … nak tahu apa ganjarannya??? haa kena la baca sampai habis. Alhamdulillah syukur…

Read More »

Happy 13th Birthday Felix

Bulan Ogos yang lalu banyak betul yang berlaku, menjadikan saya agak sibuk menguruskan urusan tertentu yg dah tertunda agak lama, di tambah pula persiapan sambutan ulang tahun klinik saya, syukur dah 12tahun harap berpanjangan lah usianya (doa kan ye) , pastu raya haji, pastu ada lah halnya yang saya pun…

Read More »